De nieuwste interieur trends

De nieuwste interieur trends

mei 25, 2021 0 Door robekunststoftec

Net zoals alle andere trends, zijn ook de interieur trends continue aan het veranderen. We passen ons interieur namelijk onbewust vaak aan op de seizoenen en de levensfase waarin we momenteel verkeren. Dit is de reden waarom je in de wintermaanden bijvoorbeeld eerder nieuwe kussentjes en dekentjes koopt dan in de zomer. Maar gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je ieder seizoen van meubels moet veranderen. Er zijn genoeg trends die jarenlang meegaan, en de woonwinkel in Hilversum heeft al deze trends voor je klaarliggen. Zodat jouw interieur met je kan meebewegen door alle jaargetijden heen.

Het industriële interieur

Één van de populairste trends van dit moment, is de zogenoemde industriële look. Deze combinatie van metaal, beton en leer zorgt voor een stoere uitstraling in iedere kamer. De meubels zijn vaak donker van kleur, en strak in het design. Denk bijvoorbeeld aan de leren banken, of de metalen boekenkasten. Om de industriële look een beetje meer ontspannen over te laten komen, kun je de meubels goed combineren met bijvoorbeeld planten of kaarslicht. Zo zorg je voor een stoere, en toch gezellige, sfeer in huis.

Het minimalistische interieur

De minimalisten onder ons weten natuurlijk meteen waar we het hier over hebben, maar voor de anderen leggen we het nog even kort uit. Minimalisme is een interieur trend die ervan uitgaat dat je zo min mogelijk spullen wilt uitstallen. De meubels die goed in deze stijl passen zijn dan ook vaak zonder tierelantijntjes en verkrijgbaar in heldere kleuren zoals wit, grijs en zwart. Het minimalistische interieur kenmerkt zich door een rustige omgeving te creëren en ruimte te bieden voor wat je écht nodig bent.

Het natuurlijke interieur

Steeds meer mensen nemen tegenwoordig kamerplanten in huis. Maar we hebben het natuurlijk niet alleen over bloemen en planten. Een natuurlijk interieur creër je door te kiezen voor materialen zoals hout, bamboo en riet. Deze materialen zorgen voor een fris en rustig gevoel in huis. Tevens zijn deze meubels ook perfect voor buitenshuis. Denk bijvoorbeeld aan je terras of balkon.