Een schilderij kopen: waar moet je op letten?

Een schilderij kopen: waar moet je op letten?

april 29, 2021 0 Door robekunststoftec

 

Ben jij van plan om kunst voor je huis te kopen? Een schilderij kopen is meestal een vrij dure aangelegenheid, en dus iets om goed over na te denken. Allereerst is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten welke stijl je wilt dat het schilderij heeft, en of dit past bij jouw inrichting. Veel mensen worden verliefd op hedendaagse kunst, en komen er vervolgens thuis achter dat het helemaal niet matcht met hun interieur. Heel erg jammer natuurlijk, en dus is het slim om wat foto’s van je inrichting mee te nemen als je naar kunst gaat kijken. In veel gevallen kun je echter ook een schilderij kopen nadat je het thuis hebt opgehangen, puur om even te kijken of je er aan kunt wennen en of het mooi staat.

 

Tips voor hedendaagse kunst aanschaffen

Of je nu €500 of €3000 aan hedendaagse kunst wilt besteden, kunst is niet goedkoop. Neem dan ook zeker geen overhaaste beslissingen, want als je er niet blij mee bent is het lastig om het terug te brengen. Natuurlijk is kunst huren ook een optie. In dat geval betaal je een maandelijkse bijdrage om het kunstwerk thuis op te mogen hangen. Vaak spaar je een deel van dat bedrag om het kunstwerk uiteindelijk aan te kopen, of om iets anders uit te zoeken. Een schilderij kopen wordt dan een stuk makkelijker, want het komt als het ware uit je eigen spaarpotje.

 

Kunst van een bekende kunstenaar

Heb je werk gespot van een bekende artiest, bijvoorbeeld een kunstenaar Eindhoven? In deze stad wonen zeer veel getalenteerde kunstenaars, en het is niet moeilijk er een mooi werk te vinden. Voor welke kunstenaar in Eindhoven je ook gaat, je koopt altijd een uniek werk waarvan er maar één exemplaar is. En dat is precies waarom mensen zo van kunst houden. Het is altijd uniek en bijzonder, en maakt je inrichting veel persoonlijker.