Huiskamer metamorfose met accessoires

Huiskamer metamorfose met accessoires

februari 22, 2021 0 Door robekunststoftec

We zitten met z’n allen in een vreemde tijd. Hierdoor brengen we veel meer tijd in ons eigen huis door. Het kan soms voelen alsof de muren letterlijk op je afkomen. Aangezien we meer thuis zijn, is het weleens leuk om je huiskamer een kleine metamorfose te geven. Je hoeft niet direct nieuwe meubels te kopen, maar je kunt al veel bereiken met het aanpassen van accessoires huis. Verzamel alles wat je al in huis hebt liggen en stal het uit op tafel, zodat je goed kunt zien wat je allemaal hebt. Bepaal aan de hand daarvan wat je eventueel nog goed kan gebruiken. Hieronder lees je een aantal tips hoe jij de huiskamer een kleine make-over kunt geven met verschillende accessoires.

Kaarsen

Met kaarsen kun je een bepaald hoekje in huis een geheel ander gevoel geven. Tegenwoordig heb je kaarsen in allerlei gekke vormen en kleuren. Aangezien de lente eraan komt, is het bijvoorbeeld leuk om te kiezen voor vrolijke pastel kleuren, zoals lila, roze of geel. Deze verzamel je dan op een dienblad met kaarsenhouders. Plaats deze bijvoorbeeld in het midden van de eettafel en je krijgt gelijk een andere sfeertje in huis.

Posters

Indien je een fotoplank hebt met posters, verander dan eens de posters. Kies bijvoorbeeld een keer voor andere kleuren of vormen. Je kunt ervoor kiezen om in de koudere maanden voor wat donkere kleuren te gaan en in de warmere maanden voor wat frissere kleuren. Je hoeft ook niet direct de gehele wand aan te passen. Kies voor een aantal posters die de basis vormen en verander er naargelang een aantal.

Bloemen

Koop een vrolijke bos bloemen en zet ze eens in een andere vaas. De ruimte voelt direct een stuk vrolijker aan. Je kunt ook voor droogbloemen gaan, die zijn misschien wat duurder, maar gaan een stuk langer mee. Ook kun jezelf experimenteren met het drogen van bloemen. Zoek op welke bloemen geschikt zijn en fleur de boel op met je eigen gedroogde bos.