Je huis schoon met drie snelle tips

Je huis schoon met drie snelle tips

april 25, 2021 0 Door robekunststoftec

Een heel huis schoonmaken is niet niks. Laten we eerlijk wezen: het is eerder werk dan ontspannen. Je wil dus zo snel mogelijk dat huis weer op orde hebben en dan echt lekker ontspannen. Maar hoe doe je dat zo snel mogelijk, zo efficiënt mogelijk en zonder al te veel moeite voor jezelf?

De ramen schoon

Een van de grootste klussen die de meeste mensen niet leuk vinden om te doen, zijn de ramen schoonmaken en lappen. Toch kunnen schone ramen er echt voor zorgen dat je huis heerlijk fris en opgeruimd aanvoelt. De beste tip voor zelf ramen te lappen is het aanschaffen van een goede set spullen. Er is niets vervelender dan halverwege het werk de verkeerde ramenlapper uit de kast te trekken. Niemand heeft zin in strepen op het raam. Mocht je hier echt een hekel aan hebben, kan je ook je ramen schoon laten maken door bijvoorbeeld schoonmaakbedrijf Voorschoten, dat scheelt je een hoop gedoe en jij kan direct door met de andere klusjes.

Ruim de belangrijke kamers op

Het huis schoonmaken of het huis opruimen zijn natuurlijk twee hele verschillende dingen. Toch is een schoon en opgeruimd huis vaak meer een gevoel dan een must. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld de keuken, woonkamer, de hal en je slaapkamer opruimt. Een opgeruimde kamer oogt direct rustig en ook een stuk schoner. Daarnaast maakt een opgeruimde kamer het een stuk makkelijker om snel even schoon te maken.

Verdeel de grote schoonmaak

Je kent het ongetwijfeld: de grote schoonmaak, de voorjaarsschoonmaak en zo zijn er nog wel wat momenten dat iedereen gaat schoonmaken. Zo’n grote schoonmaak is natuurlijk altijd lekker, maar voor een snelle schoonmaakbeurt niet zo handig. De beste tip is dus nog altijd om elke dag een klein beetje te doen en het huis goed bij te houden. Elke dag de afwas wegwerken, elke week stofzuigen en dweilen en maandelijks de grote dingen aanpakken. Zo kan je altijd snel te werk gaan en in een schoon huis leven.