Slappe hap

februari 18, 2021 0 Door robekunststoftec

Heb jij maar weinig energie, maar snap je niet hoe dat komt? Dat komt best vaak voor. Veel mensen zijn moe, hebben geen energie en voelen zich lusteloos, terwijl ze wel genoeg slapen en niet veel vermoeiende dingen doen. Er kunnen echter allerlei redenen zijn waarom je maar niet op gang komt. Misschien heb je iets onder de leden waar je zelf niet van op de hoogte bent, heb je een infectie of ben je herstellende van iets. Of zit je mentaal niet helemaal op een goede plek, maar weet je niet hoe of waar je daar hulp voor moet zoeken. Dat kan ook moeilijk zijn, maar het is de moeite waard om dat wel te doen, want het kan levensveranderend zijn.

Ligt het op je bord?

Misschien is er een verband tussen je slappe stemming en de dingen die je eet. Als je veel suiker eet, heb je veel pieken en dalen in je hormonale systeem, en dat kan ontzettend uitputtend zijn. Ook veel dierlijke vetten kunnen een aanslag op je systeem zijn. Het kan ook zijn dat je eigenlijk allergisch of intolerant ergens voor bent, zonder dat je dat zelf weet. Je darmen werken uit alle macht om al die voedingsstoffen te verwerken, maar omdat ze er niet goed tegen kunnen put dat je ontzettend uit. En dat voel je dan ook in je hoofd en in de rest van je lichaam.

Los het op!

Gelukkig zijn er verschillende manieren om een energietekort efficiënt en duurzaam tegen te gaan. Er zijn verschillende vormen van therapie en veel specialisten in verschillende gebieden kunnen je er een hoop over uitleggen. Weet je niet wat de oorzaak van je aanhoudende moeheid is? Dan moet je misschien een aantal verschillende dingen proberen: therapie, sportlessen, een bezoekje aan de huisarts, een ander eetpatroon en misschien wat mentale rustoefeningen. Want misschien ben je met mindfulness wel geholpen, of met een andere alternatieve vormen van genezing.