Tips voor het zagen van bomen

Tips voor het zagen van bomen

mei 25, 2021 0 Door robekunststoftec

Je wil een boom kappen. Als je ooit een boom omhakt, ken je het proces. In het verleden heb je misschien kleine bomen gekapt. Nu wil je grote kappen. Als je van plan bent bomen te zagen, is het een goed idee om een ​​deskundige te raadplegen. Het zagen van grote bomen is niet hetzelfde als het zagen van kleine bomen.

Hier zijn enkele tips om je te helpen:

Is het veilig?

Als je zelf een boom wilt kappen, moet je weten of deze veilig is. Kijk of er een elektriciteitskabel is. En op basis van de toestand van de boom, moet je bescherming nemen voordat je de boom kapt.

Meet het vallende gebied:

Het volgende dat je moet doen, is het meten van het gebied waar de boom valt. Hoe groot is de boom? Je moet het gebied inschatten. Je kunt een bijl gebruiken om te schatten. Neem een ​​bijl van een armmaat, sluit dan een van je ogen en ga weg zolang de bijl niet op één lijn ligt met de bovenkant van de boom. Zo krijg je een schatting.

Uitrusting:

Het volgende dat je nodig hebt, is de juiste uitrusting. Maak een lijst met apparatuur die je mogelijk nodig hebt. Mogelijk heb je een hoed, handschoenen, werkglas, kettingzaag en gehoorbescherming nodig. Als er een huis in de buurt is, heb je mogelijk toestemming nodig van de huiseigenaar. Als je niet alle apparatuur hebt, moet je ze kopen.

Omhakken van de boom:

Uw volgende taak is om te beginnen met het kappen van de boom met de juiste veiligheid. Pas op als er mensen zijn als de boom valt.

Neem deskundige hulp:

Vooral grote bomen zagen kan schade toebrengen. Het is dus een goed idee om te overwegen om deskundige hulp in te schakelen. Ze hebben het werk duizenden keren gedaan en zullen het werk doen met de juiste veiligheid en bescherming tegen eventuele schade. Zonder de juiste vaardigheden is het een zware klus om te doen.